Advent 1. vasárnapja 2016.11.27.

Hirdetések 2016. november 27-én.

Ma a rendházunkban szükségessé vált átalakítási és felújítási munkálatokra gyűjtünk a kézi és a kijelölt perselyekben.
Jövő vasárnap a perselyezés teljes összegét a templom felújítására tesszük félre.
Elkezdődött az adventi idő. Az adventi szent idő hétköznapjain reggel 6 órakor Rorate mise lesz templomunkban. A miserend ezért módosul, a reggel ⅓ 8-as szentmise elmarad.
Az adventi szent idő hétköznapjain a reggel 6 órai Rorate után rendházunk éppen itthon lévő tagjai azokkal a testvérekkel együtt imádkozzák templomunkban a reggeli zsolozsmát, akiknek erre igényük van. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit.
Karácsonyi misztériumjátékra készülünk. Kérjük a bátor, ügyes, szereplésre készen álló gyermekeket, hogy jelentkezzenek a misztériumjátékban való szereplésre a sekrestyében. Az első szereppróba ma este fél 7-kor kezdődik a sekrestyében.
A héten a hónap első csütörtökje és péntekje lesz. Mindkét napon szentségimádást tartunk az esti mise végén, csütörtökön a Jézus Szíve Családok vezetésével, pénteken pedig városunk lelki megújulásáért.
Ünnepélyes rózsafüzér ájtatosságot tartunk szombaton délután fél 5 órakor. Tagfelvételre is van lehetőség. Jelentkezni lehet a sekrestyében vagy Tibor atyánál.
A Mosolyodért alapítvány jótékonysági koncertet ad templomunkban december 3-án, szombaton 18 óra 30 perckor.
A Soproni Huszár Hagyományőrző Egyesület templomunkban december 11-én, vasárnap a 10 órakor kezdődő szentmisén ünnepli a limanowai csata emléknapját úgy, mint régen tették ezt huszárjaink.
Segítő ádvent Sopronban – címszó alatt a Soproni Karitász, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Határok Nélkül Alapítvány és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány önkéntes segítőket keres. Anyagi támogatást és felajánlást is szívesen fogadnak. Pontosabb információk a kapualjban olvashatók.
A soproni Szent Orsolya Gimnázium felhívja azok figyelmét, akik szívesen folytatnák tanulmányaikat a Szent Orsolya Iskolában. Az iskola több rendezvény keretében szeretné tájékoztatni az érdeklődőket. Legközelebb 6-án 16 órától nyitott robotika szakkör, 13-án pedig 16 órától adventi irodalmi teaház lesz az iskolában.
Adventi fények – címmel a Fidelissima vegyeskar jótékonysági koncertet ad a Nyugatmagyarországi Egyetem aulájában december 10-én, 18 órai kezdettel.
Szentségimádás indult templomunkban. A szentmisék és egyéb szertartások által le nem foglalt időszakokban van kitéve az Oltáriszentség hétköznapokon is, és vasárnap is. Ennek értelmében vasárnap a fél 12 órai szentmise és a délután 4 órai szentmise közötti időben van lehetőség imádkozni az Oltáriszentség előtt.
Biztatjuk a kedves testvéreket, amikor tehetik, kapcsolódjanak be a szentségimádásba. Örökimádásra is lehet jelentkezni. A szentségimádás miatt csendet kérünk templomunkban.
Görögkatolikus szent liturgián vehetnek részt azok, akiknek erre igényük van minden hónap második és negyedik vasárnapján a Szent György Plébánián, az egyetemi kápolnában.
Templomunk hirdetései az interneten is olvashatók a www.domonkosok.hu honlapon.
Mindezekről bővebb tájékoztatás található a hirdetőtábláinkon.
A hét liturgikus ünnepei:
30-án, szerdán Szent András apostol ünnepe,
december 3-án, szombaton pedig Xavéri Szent Ferenc emléknapja lesz.