Advent 3. vasárnapja

Hirdetések 2016. december 11-én.

 

Ma a város szegényei javára gyűjtünk a kijelölt perselyekben.

Az adventi szent idő hétköznapjain a reggel 6 órai Rorate után rendházunk éppen itthon lévő tagjai azokkal a testvérekkel együtt imádkozzák templomunkban a reggeli zsolozsmát, akiknek erre igényük van. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit.

Karácsonyi misztériumjátékra készülünk. Kérjük a bátor, ügyes, szereplésre készen álló gyermekeket, hogy jelentkezzenek a misztériumjátékban való szereplésre a sekrestyében. Az első szereppróba ma este fél 7-kor kezdődik a sekrestyében.

A Soproni Huszár Hagyományőrző Egyesület templomunkban ma a 10 órakor kezdődő szentmisén ünnepli a limanowai csata emléknapját úgy, mint régen tették ezt huszárjaink.

E hét csütörtökétől kezdődően a templomunkban szokásos „Szállást keres a Szent Család” szertartásra hétköznapokon az esti szentmise, vasárnap pedig a délutáni szentmise keretében kerül sor.

16-án, pénteken 19 órai kezdettel a Gárdonyi Iskola tanulói adnak hangversenyt templomunkban.

Segítő ádvent Sopronban – címszó alatt a Soproni Karitász, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Határok Nélkül Alapítvány és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány önkéntes segítőket keres. Anyagi támogatást és felajánlást is szívesen fogadnak. Pontosabb információk a kapualjban olvashatók.

A soproni Szent Orsolya Gimnázium felhívja azok figyelmét, akik szívesen folytatnák tanulmányaikat a Szent Orsolya Iskolában. Az iskola több rendezvény keretében szeretné tájékoztatni az érdeklődőket. Legközelebb 13-án 16 órától adventi irodalmi teaház lesz az iskolában.

Szentségimádás indult templomunkban. A szentmisék és egyéb szertartások által le nem foglalt időszakokban van kitéve az Oltáriszentség hétköznapokon is, és vasárnap is. Ennek értelmében vasárnap a fél 12 órai szentmise és a délután 4 órai szentmise közötti időben van lehetőség imádkozni az Oltáriszentség előtt.

Biztatjuk a kedves testvéreket, amikor tehetik, kapcsolódjanak be a szentségimádásba. Örökimádásra is lehet jelentkezni. A szentségimádás miatt csendet kérünk templomunkban.

Görögkatolikus szent liturgián vehetnek részt azok, akiknek erre igényük van minden hónap második és negyedik vasárnapján a Szent György Plébánián, az egyetemi kápolnában.

Templomunk hirdetései az interneten is olvashatók a www.domonkosok.hu honlapon.

Mindezekről bővebb tájékoztatás található a hirdetőtábláinkon.

A hét liturgikus ünnepei:

13-án, kedden Szent Lúcia szűz és vértanú,

14-én, szerdán pedig Keresztes Szent János áldozópap és egyháztanító emléknapja lesz.