Advent 4. vasárnapja

Hirdetések 2016. december 18-án.

 

Jövő vasárnap a rendházunkban szükségessé vált átalakítási és felújítási munkálatokra gyűjtünk a kézi és a kijelölt perselyekben.

Az adventi szent idő még hátralévő hétköznapjain a reggel 6 órai Rorate után rendházunk éppen itthon lévő tagjai azokkal a testvérekkel együtt imádkozzák templomunkban a reggeli zsolozsmát, akiknek erre igényük van.

Betlehemi láng érkezik 23-án, szerdán 14 óra 37 perckor a GYSEV pályaudvarra. Várjuk együtt a lángot!

24-én, szombaton délután 15 órakor karácsonyi misztériumjátékot adnak elő a gyermekek. Mindenkit szeretettel várunk. Ezen a napon esti mise nem lesz.

A karácsony éjjeli mise éjfélkor kezdődik. Előtte 23 órától ünnepélyes énekes zsolozsmát imádkozunk a kedves testvérekkel együtt. Mindenkit szeretettel várunk!

Jövő vasárnap szent karácsony ünnepe lesz. 26-án, hétfőn, karácsony másnapján – vagyis Szent István első vértanú ünnepén vasárnapi rend szerint, délelőtt 7, ½9, 10, ½12 és délután 4 órakor lesznek szentmisék.

27-én, kedden Szent János ünnepét üljük. Hétköznapi miserendet tartunk. Reggel a 8 órakor kezdődő szentmise végén bort szentelünk.

28-án, szerdán, aprószentek ünnepét ünnepeljük. Hétköznapi miserend lesz templomunkban.

30-án, pénteken a Szent Családot ünnepeljük. Szintén hétköznapi miserendet tartunk templomunkban.

Templomunkban szombaton az este ½6 órai szentmise keretében lesz az év végi hálaadás.

Szentségimádás indult templomunkban. A szentmisék és egyéb szertartások által le nem foglalt időszakokban van kitéve az Oltáriszentség hétköznapokon is, és vasárnap is. Ennek értelmében vasárnap a fél 12 órai szentmise és a délután 4 órai szentmise közötti időben van lehetőség imádkozni az Oltáriszentség előtt.

Biztatjuk a kedves testvéreket, amikor tehetik, kapcsolódjanak be a szentségimádásba. Örökimádásra is lehet jelentkezni. A szentségimádás miatt csendet kérünk templomunkban.

Görögkatolikus szent liturgián vehetnek részt azok, akiknek erre igényük van minden hónap második és negyedik vasárnapján a Szent György Plébánián, az egyetemi kápolnában.

Templomunk hirdetései az interneten is olvashatók a www.domonkosok.hu honlapon.

Mindezekről bővebb tájékoztatás található a hirdetőtábláinkon.