Évközi 21. vasárnap

Hirdetések 2017. augusztus 27-én.

 

Jövő vasárnap a perselyezés teljes összegét a templom felújítására tesszük félre.

A Domonkos Rend Magyar Vikáriátusának kiadásában megjelent a „Domonkosok a szó emberei” című könyv. Kapható a sekrestyében.

Ma 17 órai kezdettel ünneplik a Bánfalvi Fekete Mária ünnepét a bánfalvi Hegyi templomban.

Augusztus 28-tól szeptember 1-ig kerül sor Érden a magyar domonkosok káptalanjára. A káptalan célja döntéseket hozni és új vezetőket választani a következő négy évre. A soproni domonkos közösség minden tagja részt vesz káptalanon. Ezért a templomunk ugyan nyitva lesz, de a templomban ilyenkor megszokott szertartások elmaradnak augusztus 28. hétfő reggeltől szeptember 1. délig. Szeptember 1-jén pénteken este fél 7-kor már lesz szentmise, és attól kezdve a megszokott miserend helyreáll. Kérjük a kedves testvérek megértését és imádságait a káptalanért.

29-én, Keresztelő Szent János vértanúságának ünnepén ünnepi szentmise lesz a Keresztelő Szent János templomban 18 órakor.

A héten a hónap első péntekje lesz. Szentségimádást tartunk az esti mise végén, városunk lelki megújulásáért.

Az Orsolyita Iskola ünnepélyes tanévnyitó Veni Sancte szentmiséje szeptember elsején 17 órakor lesz a Szent Mihály templomban. A szentmisét Dr. Veres András püspökúr celebrálja.

Ünnepélyes rózsafüzér ájtatosságot tartunk templomunkban elsőszombaton 17:30-kor. Csatlakozni lehet a Rózsafüzér Társulatunkhoz. Tájékoztatást Tibor atyánál vagy a sekrestyében kérhetünk.

Ifjúsági szentmise lesz templomunkban TAIZÉ énekekkel vasárnap este 18 órakor. Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel hívunk!

Templomunk hirdetései az interneten is olvashatók a www.domonkosok.hu honlapon.

A templomunkhoz, vagy rendházunkhoz kötődő csoportokról is található információ az interneten és a kapualjban. Ha valaki csatlakozni szeretne valamelyik csoporthoz, jelentkezzen a táblázatban található helyen és időben a csoportnál..

Mindezekről bővebb tájékoztatás található a hirdetőtábláinkon.

 hét liturgikus ünnepei:

28-án, Szent Ágoston püspök és egyháztanító ünnepe,

29-én, kedden pedig Keresztelő Szent János vértanúságának emléknapja lesz.