évközi 25. vasárnap

Hirdetések 2016. szeptember 18-án.

 

Ma a rendházunkban szükségessé vált átalakítási és felújítási munkálatokra gyűjtünk a kézi és a kijelölt perselyekben.

Az országos imahálózathoz kapcsolódva folyamatos szentségimádás lesz hazánkért és Európáért a Szent Imre templomban szeptember 24-én, szombaton reggel 8 órától 20 óráig.

Buszos zarándoklat indul a Szent Margit plébánia szervezésében 24-én, szombaton Pozsonyba.

A Taizei ifjúsági találkozó szeptember 24-én kezdődik Pannonhalmán.

A Szent Mihály templom búcsúját 25-én, és 29-én ünneplik.

Két autóbuszos zarándoklat indul Medjugorjéba 29-én.

Spontán, vagy szándékolt abortusz lelki terhét hordozók számára gyógyító hétvégeken való részvételre van lehetőség Máriabesnyőn szeptember 29-től a kapualjban megjelölt hétvégeken.

Templomunk szokásos Rózsafüzér Királynője búcsúját október 1-jén, és 2-án tarjuk. Szombaton a fél 12 órakor kezdődő szentmise a búcsúra való ráhangolódás érdekében már orgonás mise lesz városunk és hazánk megtéréséért. 1430-tól gyóntatunk a szentmisék alatt is és a szentmisék között is. 18 órától az ünnepi nyitómise kezdődik. A szentmise után a Széchenyi téren körben járó rózsafüzéres gyertyás körmenettel tisztelgünk a Rózsafüzér Királynője előtt. 20 órától szentségimádás és különféle ájtatosságok lesznek. Ezek között 23-tól 24 óráig a Domonkos Világi Harmadrend imaórája lesz. Éjfélkor szentmise kezdődik. Utána további virrasztás. Vasárnap a szokásos vasárnapi miserend szerint lesznek szentmisék. Az ünnepi nagymise 10 órakor kezdődik. 1515-től elimádkozzuk a Rózsafüzért, a végén szentségi áldással. Délután 4 órakor a búcsút bezáró horvát nyelvű szentmise lesz.

A kőszegi domonkos nővérek rendünk fennállásának 800 éves jubileumi évéhez kapcsolódóan „Domonkos napok” címmel ünnepségsorozatot rendeznek október 6-án és 7-én. Az ünnepi programok között szerepel olyan ünnepi hangverseny is, amelyben a domonkos nővérek és a kőszegi vonósok közösen lépnek fel.

Szentségimádás indult templomunkban. A szentmisék és egyéb szertartások által le nem foglalt időszakokban van kitéve az Oltáriszentség hétköznapokon is, és vasárnap is. Ennek értelmében vasárnap a fél 12 órai szentmise és a délután 4 órai szentmise közötti időben van lehetőség imádkozni az Oltáriszentség előtt.

Biztatjuk a kedves testvéreket, amikor tehetik, kapcsolódjanak be a szentségimádásba.

Görögkatolikus szent liturgián vehetnek részt azok, akiknek erre igényük van minden hónap második és negyedik vasárnapján a Szent György Plébánián, az egyetemi kápolnában.

Templomunk hirdetései az interneten is olvashatók a www.domonkosok.hu honlapon.

Mindezekről bővebb tájékoztatás található a hirdetőtábláinkon.

A hét liturgikus ünnepei:

20-án, kedden Kim Taegon Szent András áldozópap, Csong Haszang Szent Pál és társaik, kínai vértanúk emléknapja,

21-én, szerdán Szent Máté apostol és evangélista ünnepe,

23-án, pénteken Szent Pio áldozópap emléknapja,

24-én, szombaton Szent Gellért püspök és vértanú ünnepe,

25-én, jövő vasárnap pedig a Szentírás vasárnapja lesz.