Évközi 26. vasárnap

Hirdetések 2017. október 1-jén.

 

Ma a perselyezés teljes összegét a templom felújítására tesszük félre.

Jövő vasárnap a város szegényei javára gyűjtünk a kijelölt perselyekben.

A Szent Mihály templom, búcsúját ma 9 óra 30 perckor ünneplik.

Ma 18 órai kezdettel a Szent Margit templomban a Lőveri esték programsorozat legújabb koncertjére kerül sor.

Hétfőn az esti mise és zsolozsma után Németh István fertőszentmihályi plébános atya tanítást ad az Oltáriszentségről. Minden érdeklődőt szeretettel várunk,

Templomunk búcsújára készülve templomtakarítást szervezünk hétfőn délután 1 órától kezdődően. Minden áldozatos, segítőkész testvért szertettel várunk takarítani.

Templomunk szokásos Rózsafüzér Királynője búcsúját október 7-én, és 8-án tarjuk. Szombaton a fél 12 órakor kezdődő szentmise a búcsúra való ráhangolódás érdekében már orgonás mise lesz városunk és hazánk megtéréséért. 1430-tól gyóntatunk a szentmisék alatt is és a szentmisék között is. 1530-től a modern technika vívmányait is kihasználva igen színvonalasnak ígérkező előadás lesz „Harsányi Lajos, a boldog papköltő” címmel. Előadók: Bors Anikó és Orbán Júlia Radnóti-díjas versmondók 18 órától az ünnepi nyitómise kezdődik. Az ünnepi miséző és szónok Gurski Jacek ezüstmisés atya lesz, aki ezüstmisés áldást is oszt. A szentmise után a Széchenyi téren körben járó rózsafüzéres gyertyás körmenettel tisztelgünk a Rózsafüzér Királynője előtt. 20 órától szentségimádás és különféle ájtatosságok lesznek. Ezek között 23-tól 24 óráig a Domonkos Világi Harmadrend imaórája lesz. Éjfélkor szentmise kezdődik. Utána további virrasztás. Vasárnap a szokásos vasárnapi miserend szerint lesznek szentmisék. Az ünnepi nagymise 10 órakor kezdődik. Az ünnepi miséző és szónok Német Attila aranymisés atya lesz, aki aranymisés áldást is oszt. 1515-től elimádkozzuk a Rózsafüzért, a végén szentségi áldással. Délután 4 órakor a búcsút bezáró horvát nyelvű szentmise lesz.

Október 11-én 18 órai kezdettel a – Közélet keresztény szemmel – című előadás sorozat keretében Kovács Gergelynek, a Minszenty Alapítvány posztulátorának „-Jelenkori megtörtént csodák – kiből lesznek a szentek?” címmel könyvbemutató előadás lesz a Hotel Sopron Kékfrankos konferenciatermében. Az előadó a szerző.

A fatimai jelenések 100 éves évfordulója emlékére országos zarándoklat lesz október 13-án és 14-én. Programja a kapualjban olvasható.Október 12-én 18 órai kezdettel Sebastian Bewnvin indiai verbita szerzetes „Belső világunk szépségei” címmel mutatja be magyar nyelven az Eperjes Károly ajánlásával megjelent könyvét a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ Petőfi termében.

Festett kazettás templom mennyezetek motívumvilága és kincse – címmel fotókiállítás nyílik a Liszt Ferenc Kulturális Központban október 21-én.

Minden hónap harmadik szombatján az esti szentmise gitáros mise lesz.

Templomunk hirdetései az interneten is olvashatók a www.domonkosok.hu honlapon.

A templomunkhoz, vagy rendházunkhoz kötődő csoportokról is található információ az interneten és a kapualjban. Ha valaki csatlakozni szeretne valamelyik csoporthoz, jelentkezzen a táblázatban található helyen és időben a csoportnál..

Mindezekről bővebb tájékoztatás található a hirdetőtábláinkon.

A hét liturgikus ünnepei:

2-án. hétfőn Szent Őrzőangyalok emléknapja,

4-én, szerdán Assisi Szent Ferenc ünnepe,

5-én, csütörtökőn Capuai Boldog Rajmund emléknapja,

7-én, szombaton Rózsafüzér Királynője főünnepe,

8-án. vasárnap pedig Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya, Magyarország Főpátrónája főünnepe lesz.