Évközi 27. vasárnap

Hirdetések 2016. október 2-án.

 

Ma a perselyezés teljes összegét a templom felújítására tesszük félre.

Jövő vasárnap a város szegényei javára gyűjtünk a kijelölt perselyekben.

Ma a szokásos vasárnapi miserend szerint lesznek szentmisék. Az ünnepi nagymise 10 órakor kezdődik. 1515-től elimádkozzuk a Rózsafüzért, a végén szentségi áldással. Délután 4 órakor a búcsút bezáró horvát nyelvű szentmise lesz. A szentmise végén a burgenlandi Stefan Jahns horvát újmisés, atya újmisés áldást oszt a résztvevőknek.

Isten fizesse meg mindazok ádozatát, akik munkával és adománnyal, vagy bármi más módon segítettek templomunk búcsújának előkészítésében és lebonyolításában!

Október hónapban minden este ünnepélyesen elimádkozzuk a rózsafüzért. Kezdés hétköznapokon este ¾6-kor, vasárnap délután ¼4-kor.

A héten a hónap első csütörtökje és péntekje lesz. Mindkét napon szentségimádást tartunk az esti mise végén, csütörtökön a Jézus Szíve Családok vezetésével, pénteken pedig városunk lelki megújulásáért.

A Lőveri esték rendezvénysorozat keretében ma 19 órakor Szeles Péter orgonaművész koncertjére kerül sor.

A kőszegi domonkos nővérek rendünk fennállásának 800 éves jubileumi évéhez kapcsolódóan „Domonkos napok” címmel ünnepségsorozatot rendeznek október 6-án és 7-én. Az ünnepi programok között szerepel olyan ünnepi hangverseny is, amelyben a domonkos nővérek és a kőszegi vonósok közösen lépnek fel.

A Lőveri esték rendezvénysorozat keretében 9-én 19 órakor Altorjay Kinga énekművész ad koncertet.

Szentségimádás indult templomunkban. A szentmisék és egyéb szertartások által le nem foglalt időszakokban van kitéve az Oltáriszentség hétköznapokon is, és vasárnap is. Ennek értelmében vasárnap a fél 12 órai szentmise és a délután 4 órai szentmise közötti időben van lehetőség imádkozni az Oltáriszentség előtt.

Biztatjuk a kedves testvéreket, amikor tehetik, kapcsolódjanak be a szentségimádásba. A szentségimádás miatt csendet kérünk templomunkban. Ebbe az is beletarozik, hogy az ajtókat igyekezzünk csendben kinyitni és becsukni.

Görögkatolikus szent liturgián vehetnek részt azok, akiknek erre igényük van minden hónap második és negyedik vasárnapján a Szent György Plébánián, az egyetemi kápolnában.

Spontán, vagy szándékolt abortusz lelki terhét hordozók számára gyógyító hétvégeken való részvételre van lehetőség Máriabesnyőn a kapualjban megjelölt hétvégeken.

Templomunk hirdetései az interneten is olvashatók a www.domonkosok.hu honlapon.

Mindezekről bővebb tájékoztatás található a hirdetőtábláinkon.

A hét liturgikus ünnepei:

4-én, kedden Assisi Szent Ferenc emléknapja,

5.-én, szerdán Rendünk familiárisainak és jótevőinek halála évfordulója,

7-én, pénteken Rózsafüzér Királynője emléknapja,

8-án, szombaton pedig Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya, Magyarország főpátrónája főünnepe lesz.