Évközi 30. vasárnap

Hirdetések 2016. október 23-án.

 

 

Ma a missziók javára gyűjtünk a kijelölt perselyekben.

Október hátra lévő napjaiban minden este ünnepélyesen elimádkozzuk a rózsafüzért. Kezdés hétköznapokon este ¾6-kor, vasárnap délután ¼4-kor.

Október 23-ra emlékezve programsorozat indult melynek elemei ünnepi megemlékezés és koszorúzás, fáklyás felvonulás és városi ünnepség valamint szoboravatás a Széchenyi téren. Minderről bőséges tájékoztatás olvasható a kapualjban.

Rendünk fennállásának 800 éves jubileumi éve alkalmával Dominik Jaroslav Duka prágai bíboros, kardinális úr "A dominikánusok nyolc évszázada" címmel előadást tart a Pannónia Hotel Európa konferencia teremben október 25-én, kedd 16 órakor. Az előadást követően 18 óra 30 perckor szentmisét mutat be a bíboros úr templomunkban. Mindenkit szeretettel várunk az előadásra is, és a szentmisére is.

Jövő vasárnappal beköszönt a téli időszámítás. A téli időszámítás idején hétköznap este fél 6 órakor kezdődnek a szentmisék.

Az 1956-os magyar szabadságharc áldozataiért requiem lesz november 4-én Fertőszéplakon.

Szentségimádás indult templomunkban. A szentmisék és egyéb szertartások által le nem foglalt időszakokban van kitéve az Oltáriszentség hétköznapokon is, és vasárnap is. Ennek értelmében vasárnap a fél 12 órai szentmise és a délután 4 órai szentmise közötti időben van lehetőség imádkozni az Oltáriszentség előtt.

Biztatjuk a kedves testvéreket, amikor tehetik, kapcsolódjanak be a szentségimádásba. A szentségimádás miatt csendet kérünk templomunkban. Ebbe az is beletarozik, hogy az ajtókat igyekezzünk csendben kinyitni és becsukni.

Városszépítőink temető takarításra hívnak önkénteseket.

Görögkatolikus szent liturgián vehetnek részt azok, akiknek erre igényük van minden hónap második és negyedik vasárnapján a Szent György Plébánián, az egyetemi kápolnában.

Templomunk hirdetései az interneten is olvashatók a www.domonkosok.hu honlapon.

Mindezekről bővebb tájékoztatás található a hirdetőtábláinkon.

A hét liturgikus ünnepei:

25-én, kedden Szent Mór püspök emléknapja,

28-án, pénteken pedig Szent Júdás Tádé, templomunk védőszentjének főünnepe lesz.