Évközi 31. vasárnap

Hirdetések 2016. október 30-án.

 

A múlt vasárnap a missziók javára történt gyűjtés során 45 825 Ft gyűlt össze. Továbbítottuk. Isten fizesse meg!

Jövő vasárnap a perselyezés teljes összegét a templom felújítására tesszük félre.

A téli időszámítás idején hétköznap este fél 6 órakor kezdődnek a szentmisék.

Kedden Mindenszentek főünnepe lesz. Templomunkban 7, fél 9, fél 12, délután 4 és este fél 6 órakor kezdődnek szentmisék. 10 órakor nem lesz szentmise! Az esti mise végén a Lucernáriumot, a halottak napja előesti ájtatosságot végezzük.

November elsején 18 órakor halottaknapi koncert lesz az Evangélikus templomban.

November 2-án, szerdán halottak napján hétköznapi miserendet tartunk. Ezen felül pedig 3 órakor szentmisét mutatunk be a temetőben, a domonkosok kriptájánál

Az ezen időszakhoz kapcsolódó búcsúnyerési lehetőségekről a középső kis asztalon, hirdetőhelyeinken, valamint a gyóntatószékekre kifüggesztve olvashatnak részleteket.

A héten a hónap első csütörtökje és péntekje lesz. Mindkét napon szentségimádást tartunk az esti mise végén, csütörtökön a Jézus Szíve Családok vezetésével, pénteken pedig városunk lelki megújulásáért.

Az 1956-os magyar szabadságharc áldozatainak nemzeti gyásznapján szoboravatás lesz november 4-én a Széchenyi téren. Bővebb tájékoztatás a kapualjban olvasható.

Az 1956-os magyar szabadságharc áldozataiért requiem lesz november 4-én Fertőszéplakon.

Ünnepélyes rózsafüzér ájtatosságot tartunk szombaton délután fél 5 órakor. Tagfelvételre is van lehetőség. Jelentkezni lehet a sekrestyében vagy Tibor atyánál.

Böjte Csaba Sopronba és környékére látogat. Látogatásának részletes programja a kapualjban található. Templomunkban november 8-án, kedden 17 órai kezdettel misézik és prédikál. A perselyekben összegyűlt összeget az erdélyi árva, és rossz családi körülmények között élő gyermekek javára adjuk át Csaba testvérnek. Egyéni adományokat és falajánlásokat is szívesen fogad védencei javára. A helyszínen Csaba testvér könyvei megvásárolhatók.

A soproni Szent Orsolya Gimnázium felhívja azok figyelmét, akik szívesen folytatnák tanulmányaikat a Szent Orsolya Gimnáziumban. Az iskola

több rendezvény keretében szeretné tájékoztatni az érdeklődőket. Az első ilyen rendezvény: november 14-én 17 órakor beiskolázási tájékoztató lesz az iskolában. November 15-én 16 órától nyitott fizika szakkör lesz az iskolában.

 

Szentségimádás indult templomunkban. A szentmisék és egyéb szertartások által le nem foglalt időszakokban van kitéve az Oltáriszentség hétköznapokon is, és vasárnap is. Ennek értelmében vasárnap a fél 12 órai szentmise és a délután 4 órai szentmise közötti időben van lehetőség imádkozni az Oltáriszentség előtt.

Biztatjuk a kedves testvéreket, amikor tehetik, kapcsolódjanak be a szentségimádásba. A szentségimádás miatt csendet kérünk templomunkban.

Görögkatolikus szent liturgián vehetnek részt azok, akiknek erre igényük van minden hónap második és negyedik vasárnapján a Szent György Plébánián, az egyetemi kápolnában.

Templomunk hirdetései az interneten is olvashatók a www.domonkosok.hu honlapon.

Mindezekről bővebb tájékoztatás található a hirdetőtábláinkon.

A hét liturgikus ünnepei:

1-jén, kedden Mindenszentek főünnepe,

2-án, szerdán halottak napja,

3-án, csütörtökön Porres Szent Márton szerzetes ünnepe,

4-én, pénteken Borromeo Szent Károly püspök emléknapja,

5-én, szombaton pedig Szent Imre herceg ünnepe lesz.