Évközi 32. vasárnap

Hirdetések 2016. november 6-án.

 

Ma a perselyezés teljes összegét a templom felújítására tesszük félre.

Jövő vasárnap a város szegényei javára gyűjtünk a kijelölt perselyekben.

Szabó Sándor Bertalan testvérünk a soproni házunkba került, átvette a házfőnöki teendőket. Kísérjük szeretettel és imádságainkkal ténykedését, érezze, hogy imahátvéd áll mögötte. Az anyagi ügyek és a templomigazgatói státusz Rajmund testvérnél maradt.

A téli időszámítás idején hétköznap este fél 6 órakor kezdődnek a szentmisék.

November 7-én hétfőn este 18 óra 30-tól a zsolozsma után templomunkban Domonkos atya tanítást tart a szentségimádásról, ahova mindenkit vár az atya. 

Böjte Csaba Sopronba látogat. Látogatásának részletes programja a kapualjban található. Templomunkban november 8-án, kedden 17 órai kezdettel misézik és prédikál – ezen a napon kivételesen 17 órakor kezdődik az esti misénk. A perselyekben összegyűlt összeget az erdélyi árva, és rossz családi körülmények között élő gyermekek javára adjuk át Csaba testvérnek. Egyéni adományokat és falajánlásokat is szívesen fogad védencei javára. A helyszínen Csaba testvér könyvei megvásárolhatók.

Segítő ádvent Sopronban – címszó alatt a Soproni Karitász, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Határok Nélkül Alapítvány és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány önkéntes segítőket keres. Anyagi támogatást és felajánlást is szívesen fogadnak. Pontosabb információk a kapualjban olvashatók.

A soproni Szent Orsolya Gimnázium felhívja azok figyelmét, akik szívesen folytatnák tanulmányaikat a Szent Orsolya Gimnáziumban. Az iskola több rendezvény keretében szeretné tájékoztatni az érdeklődőket. Az első ilyen rendezvény: november 14-én 17 órakor beiskolázási tájékoztató lesz az iskolában. November 15-én 16 órától nyitott fizika szakkör, 22-én 16 órától nyitott biológia – kémia, 23-án pedig 8 órától 11 óráig nyílt tanítási nap lesz az iskolában.

Szentségimádás indult templomunkban. A szentmisék és egyéb szertartások által le nem foglalt időszakokban van kitéve az Oltáriszentség hétköznapokon is, és vasárnap is. Ennek értelmében vasárnap a fél 12 órai szentmise és a délután 4 órai szentmise közötti időben van lehetőség imádkozni az Oltáriszentség előtt.

Biztatjuk a kedves testvéreket, amikor tehetik, kapcsolódjanak be a szentségimádásba. Örökimádásra is lehet jelentkezni. A szentségimádás miatt csendet kérünk templomunkban.

 

Görögkatolikus szent liturgián vehetnek részt azok, akiknek erre igényük van minden hónap második és negyedik vasárnapján a Szent György Plébánián, az egyetemi kápolnában.

Templomunk hirdetései az interneten is olvashatók a www.domonkosok.hu honlapon.

Mindezekről bővebb tájékoztatás található a hirdetőtábláinkon.

A hét liturgikus ünnepei:

7-én, hétfőn a Hitszónokrend összes szentjei (Rendi mindenszentek)

8-án, kedden megemlékezés minden elhunyt hitszónokrendi testvér és nővér halálának évfordulójáról (Rendi halottak napja)

9-én, szerdán a Lateráni bazilika felszentelésének ünnepe,

10-én, csütörtökön Nagy Szent Leó pápa és egyháztanító,

11-én, pénteken Tours-i Szent Márton püspök,

12-én, szombaton pedig Szent Jozafát püspök és vértanú emléknapja lesz.