Évközi 33. vasárnap

Hirdetések 2016. november 13-án.

 

Ma a város szegényei javára gyűjtünk a kijelölt perselyekben.

Jövő vasárnap országos gyűjtés lesz a Karitász javára.

Jövő vasárnap délután 3 órakor a kitett Oltáriszentség előtt elimádkozzuk a Jézus szíve litániát a felajánló imádsággal együtt.

Segítő ádvent Sopronban – címszó alatt a Soproni Karitász, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Határok Nélkül Alapítvány és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány önkéntes segítőket keres. Anyagi támogatást és felajánlást is szívesen fogadnak. Pontosabb információk a kapualjban olvashatók.

A soproni Szent Orsolya Gimnázium felhívja azok figyelmét, akik szívesen folytatnák tanulmányaikat a Szent Orsolya Gimnáziumban. Az iskola több rendezvény keretében szeretné tájékoztatni az érdeklődőket. Az első ilyen rendezvény: november 14-én 17 órakor beiskolázási tájékoztató lesz az iskolában. November 15-én 16 órától nyitott fizika szakkör, 22-én 16 órától nyitott biológia – kémia, 23-án pedig 8 órától 11 óráig nyílt tanítási nap lesz az iskolában.

A Kórus Spontánusz és a Vox Mirabilis Kamarakórus koncertje lesz templomunkban 26-án, szombaton 15 órai kezdettel.

Szentségimádás indult templomunkban. A szentmisék és egyéb szertartások által le nem foglalt időszakokban van kitéve az Oltáriszentség hétköznapokon is, és vasárnap is. Ennek értelmében vasárnap a fél 12 órai szentmise és a délután 4 órai szentmise közötti időben van lehetőség imádkozni az Oltáriszentség előtt.

Biztatjuk a kedves testvéreket, amikor tehetik, kapcsolódjanak be a szentségimádásba. Örökimádásra is lehet jelentkezni. A szentségimádás miatt csendet kérünk templomunkban.

Görögkatolikus szent liturgián vehetnek részt azok, akiknek erre igényük van minden hónap második és negyedik vasárnapján a Szent György Plébánián, az egyetemi kápolnában.

Templomunk hirdetései az interneten is olvashatók a www.domonkosok.hu honlapon.

Mindezekről bővebb tájékoztatás található a hirdetőtábláinkon.

A hét liturgikus ünnepei:

15- én, kedden Nagy Szent Albert püspök és egyháztanító ünnepe,

16-án, szerdán Skóciai Szent Margit emléknapja,

20-án, szombaton pedig Krisztus Királynak, a Mindenség Királyának főünnepe lesz.