Évközi 4. vasárnap

Hirdetések 2017. január 29-én.

 

 

Jövő vasárnap a perselyezés teljes összegét a templom felújítására tesszük félre.

A héten a hónap első csütörtökje és péntekje lesz. Mindkét napon szentségimádást tartunk az esti mise végén, csütörtökön a Jézus Szíve Családok vezetésével, pénteken pedig városunk lelki megújulásáért.

Csütörtökön az Úr bemutatásának ünnepe, Gyertyaszentelő Boldogasszony napja lesz. Reggel ¾ 8-kor, ½ 12, délután 4 és este ½ 6-kor lesznek szentmisék. A gyertyaszentelés szertartása és a körmenet az esti misében lesz. Ez a nap egyben könyörgő nap a szerzetesi hivatásokért. Erről a szándékról is emlékezzünk meg imádságainkban!

Pénteken Szent Balázs püspök és vértanú emléknapján minden szentmise végén Balázs-áldást adunk, de más napokon nem, így jövő vasárnap sem.

Ünnepélyes rózsafüzér ájtatosságot tartunk szombaton délután fél 5 órakor. Tagfelvételre is van lehetőség. Jelentkezni lehet a sekrestyében vagy Tibor atyánál.

A soproni Alzheimer Café egész évi programja megtalálható hirdetőhelyeinken, a januári program a kapualjban található.

A Schönstatt Apostoli mozgalom soproni családegyesülete, a Pro Família Egyesület „Veled kiteljesedve” címmel kéthetes szerelmi kalandtúrának nevezett programsorozatot hirdet a Házasság Hete Országos Rendezvény keretében városunkban a családi kötelékek megerősítése céljából. A programsorozat kezdete: február 5. Részletek hirdetőhelyeinken találhatók

Szent Orsolya Iskola február 9-én 8 órától nyílt tanítási napra; február 23-án, valamint március 9-én és 23-án pedig iskolanyitogató foglalkozásra hívja az első osztályba készülő gyermekeket.

Zarándoklat indul domonkos rendi zarándokhelyekre: Bolognába, Sienába, Firenzébe és Montepulcianóba, Bertalan atya vezetésével április 17-től április 21 ig. Érdeklődni lehet Bertalan atyánál és az Escort tourist irodájában.

Szentségimádás van templomunkban. A szentmisék és egyéb szertartások által le nem foglalt időszakokban van kitéve az Oltáriszentség hétköznapokon is, és vasárnap is. Ennek értelmében vasárnap a fél 12 órai szentmise és a délután 4 órai szentmise közötti időben van lehetőség imádkozni az Oltáriszentség előtt.

Biztatjuk a kedves testvéreket, amikor tehetik, kapcsolódjanak be a szentségimádásba. Örökimádásra is lehet jelentkezni.

6 évfolyamon egyházmegyénk 7 kispapja tanul a szemináriumban. Püspök atyánk a mai nappal meghirdette az Apor Vilmos imaszövetséget azzal a céllal, hogy a lehető leg szélesebb összefogással imádkozzunk papi és szerzetesei hivatásokért.  Kérjük a testvéreket, hogy lehetőleg minél többen jelentkezzenek az imaszövetségbe. Jelentkezési lapok kaphatók a sekrestyében. A kitöltött jelentkezési lapok leadhatók a sekrestyében, vagy valamelyik atyánál.

Templomunk hirdetései az interneten is olvashatók a www.domonkosok.hu honlapon.

Mindezekről bővebb tájékoztatás található a hirdetőtábláinkon.

A hét liturgikus ünnepei:

31-én, kedden Bosco Szent János áldozópap emléknapja,

2-án, csütörtökön Urunk bemutatása (Gyertyaszentelő Boldogasszony) ünnepe

3-án pénteken Szent Balázs püspök és vértanú,

4.-én, szombaton pedig De’ Ricci Szent Katalin emléknapja lesz.