Évközi 8. vasárnap

Hirdetések 2017. február 26-án.

 

Ma a katolikus iskolák javára gyűjtünk a kijelölt perselyekben.

Jövő vasárnap a rendházunkban szükségessé vált átalakítási és felújítási munkálatokra gyűjtünk a kézi és a kijelölt perselyekben.

Szerdán belépünk a nagyböjtbe, hamvazószerda lesz. Ezen a napon minden szentmisében hamvazunk. Jövő vasárnap hamvazás nem lesz.

Hamvazószerdán és nagyböjt péntekjein hústól való megtartóztatást kér tőlünk az Egyház, 14 éves kortól kezdve – halálig.

Hamvazószerda szigorú böjti nap.

Anyaszentegyházunk böjti fegyelme szerint hamvazószerdát és a nagypénteket a következő képpen tartjuk meg: azon túl, hogy a 14 éven felüliek nem esznek húst, a betöltött 18. életévtől a megkezdett 60. életévig csak háromszor étkezünk egyszeri jóllakással.

Nagyböjt péntekjein délután ¾5 órakor keresztutat járunk, ezért a rózsafüzér is hamarabb kezdődik.

A héten a hónap első csütörtökje és péntekje lesz. Mindkét napon szentségimádást tartunk az esti mise végén, csütörtökön a Jézus Szíve Családok vezetésével, pénteken pedig városunk lelki megújulásáért.

Ünnepélyes rózsafüzér ájtatosságot tartunk szombaton délután fél 5 órakor. Tagfelvételre is van lehetőség. Jelentkezni lehet a sekrestyében vagy Tibor atyánál.

Kérjük a kedves testvéreket, hogy személyi jövedelemadójuk 1%-val támogassák a Magyar katolikus Egyházat legkésőbb május 20-ig. A legkisebb, akár a nulla összegről szóló rendelkezés is rendkívül értékes. Az állami szervekkel való tárgyalások során hivatkozási alapot jelent az 1%-os felajánlások aránya a különböző támogatások mértékének megállapításakor. Az állam a nyilatkozók számának arányában ad kiegészítést az Egyháznak. Az is kívánatos lenne, ha a személyi jövedelemadó második 1%-val a Soproni Domonkosokért Alapítványt támogatnák. Információ található a hirdetőtáblákon és a hátsó kis asztalon, rendelkező nyilatkozat átvehető a sekrestyében.

A Szent Orsolya Iskola március 9-én és 23-án iskolanyitogató foglalkozásra hívja az első osztályba készülő gyermekeket.

Zarándoklat indul domonkos rendi zarándokhelyekre: Bolognába, Sienába, Firenzébe és Montepulcianóba, Bertalan atya vezetésével április 17-től április 21 ig. Érdeklődni lehet Bertalan atyánál és az Escort tourist irodájában. Jelentkezési határidő: 2017. március 15.

Püspök atyánk meghirdette az Apor Vilmos imaszövetséget. A már leadott jelentkezési lapokat továbbítottuk. Jelentkezési lapok kaphatók a sekrestyében. A kitöltött jelentkezési lapok leadhatók a sekrestyében, vagy valamelyik atyánál.Folyamatos szentségimádás van templomunkban. Örökimádásra is lehet jelentkezni.

Templomunk hirdetései az interneten is olvashatók a www.domonkosok.hu honlapon.

Mindezekről bővebb tájékoztatás található a hirdetőtábláinkon.