Hirdetések 2016. szeptember 11-én

Ma a város szegényei javára gyűjtünk a kijelölt perselyekben.

Jövő vasárnap a rendházunkban szükségessé vált átalakítási és felújítási munkálatokra gyűjtünk a kézi és a kijelölt perselyekben.

Rendünk fennállásának 800 éves jubileumi évében, az irgalmasság szentévéhez kapcsolódóan előadássorozatot tartottunk. Az előadás sorozat utolsó előadása ma lesz a 16 órai szentmise után. Az előadó Jean-Yves BRACHET OP „Legyetek irgalmasok, amint Atyátok is irgalmas”

A „Lőveri esték sorozatban a Szent Margit templomban ma 19 órakor Simon Bence ad koncertet.

Buszos zarándoklat indul a Szent Margit plébánia szervezésében 24-én, szombaton Pozsonyba.

A Taizei ifjúsági találkozó szeptember 24-én kezdődik Pannonhalmán.

Két autóbuszos zarándoklat indul Medjugorjéba 29-én.

A kőszegi domonkos nővérek rendünk fennállásának 800 éves jubileumi évéhez kapcsolódóan „Domonkos napok” címmel ünnepségsorozatot rendeznek október 6-án és 7-én. Az ünnepi programok között szerepel olyan ünnepi hangverseny is, amelyben     a domonkos nővérek és a kőszegi vonósok közösen lépnek fel.

Szentségimádás indult templomunkban. A szentmisék és egyéb szertartások által le nem foglalt időszakokban van kitéve az Oltáriszentség hétköznapokon is, és vasárnap is. Ennek értelmében vasárnap a fél 12 órai szentmise és a délután 4 órai szentmise e közötti időben van lehetőség imádkozni az Oltáriszentség előtt. Biztatjuk a kedves testvéreket, amikor tehetik, kapcsolódjanak be a szentségimádásba.

Görögkatolikus szent liturgián vehetnek részt azok, akiknek erre igényük van minden hónap második és negyedik vasárnapján a Szent György Plébánián, az egyetemi kápolnában.

Mindezekről bővebb tájékoztatás található a hirdetőtábláinkon.

A hét liturgikus ünnepei:

12-én, hétfőn Szűz Mária szent neve,

13án, kedden Aranyszájú Szent János püspök és egyháztanító emléknapja,

14-én, szerdán Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe,

15-én, csütörtökön a fájdalmas Szűzanya emléknapja,

16-án, pénteken Szent Kornél pápa és Szent Ciprián püspökök és vértanúk emléknapja lesz.