Krisztus Király vasárnapja

Hirdetések 2016. november 20-án.

 

Ma Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódva a Magyar Katolikus Karitász javára gyűjtünk a kijelölt perselyekben.

Jövő vasárnap a rendházunkban szükségessé vált átalakítási és felújítási munkálatokra gyűjtünk a kézi és a kijelölt perselyekben.

Ma délután 3 órakor a kitett Oltáriszentség előtt elimádkozzuk a Jézus szíve litániát a felajánló imádsággal együtt.

Karácsonyi misztériumjátékra készülünk. Kérjük a bátor, ügyes, szereplésre készen álló gyermekeket, hogy jelentkezzenek a misztériumjátékban való szereplésre a sekrestyében.

Segítő ádvent Sopronban – címszó alatt a Soproni Karitász, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Határok Nélkül Alapítvány és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány önkéntes segítőket keres. Anyagi támogatást és felajánlást is szívesen fogadnak. Pontosabb információk a kapualjban olvashatók.

A soproni Szent Orsolya Gimnázium felhívja azok figyelmét, akik szívesen folytatnák tanulmányaikat a Szent Orsolya Iskolában. Az iskola több rendezvény keretében szeretné tájékoztatni az érdeklődőket. Legközelebb 22-én 16 órától nyitott biológia – kémia, 23-án pedig 8 órától 11 óráig nyílt tanítási nap lesz az iskolában.

23-án, szerdán 17 órakor a Szent Mihály templomban Dr. Veres András püspök atyánk ünnepélyesen bezárja az Irgalmasság Szentévét.

A Kórus Spontánusz és a Vox Mirabilis Kamarakórus koncertje lesz templomunkban 26-án, szombaton 15 órai kezdettel.

A Mosolyodért alapítvány jótékonysági koncertet ad templomunkban december 3-án, szombaton 18 óra 30 perckor.

Adventi fények – címmel a Fidelissima vegyeskar jótékonysági koncertet ad a Nyugatmagyarországi Egyetem aulájában december 10-én, 18 órai kezdettel.

Szentségimádás indult templomunkban. A szentmisék és egyéb szertartások által le nem foglalt időszakokban van kitéve az Oltáriszentség hétköznapokon is, és vasárnap is. Ennek értelmében vasárnap a fél 12 órai szentmise és a délután 4 órai szentmise közötti időben van lehetőség imádkozni az Oltáriszentség előtt.

Biztatjuk a kedves testvéreket, amikor tehetik, kapcsolódjanak be a szentségimádásba. Örökimádásra is lehet jelentkezni. A szentségimádás miatt csendet kérünk templomunkban.

Görögkatolikus szent liturgián vehetnek részt azok, akiknek erre igényük van minden hónap második és negyedik vasárnapján a Szent György Plébánián, az egyetemi kápolnában.

Templomunk hirdetései az interneten is olvashatók a www.domonkosok.hu honlapon.

Mindezekről bővebb tájékoztatás található a hirdetőtábláinkon.

A hét liturgikus ünnepei:

21-én, hétfőn a Boldogságos Szűz Mária templomban való bemutatásának,

22- én, kedden Szent Cecília szúz és vértanú,

24-én, csütörtökön Dung-Lac Szent András áldozópap és társai vértanúk emléknapja,

27-én, vasárnap pedig Advent első vasárnapja lesz.