Nagyböjt 1. vasárnapja

Hirdetések 2017. március 5-én.

 

Ma a perselyezés teljes összegét a templom felújítására tesszük félre.

Jövő vasárnap a város szegényei javára gyűjtünk a kijelölt perselyekben.

Anyaszentegyházunk böjti fegyelme szerint nagyböjt péntekjei böjti napok, amelyeket úgy tartunk meg, hogy a 14 éven felüliek nem esznek húst.

Nagyböjt péntekjein délután ¾5 órakor keresztutat járunk, ezért a rózsafüzér is hamarabb kezdődik.

A Krakkói Ifjúsági Világtalálkozón részt vett fiatalok élménybeszámolójára kerül sor 7-én, 19 óra 15-től a Szent György Plébánia Jezsuita Termében.

A Szent Orsolya Iskola március 9-én és 23-án iskolanyitogató foglalkozásra hívja az első osztályba készülő gyermekeket.

Tudatjuk a kedves testvérekkel, hogy március 10-én, pénteken az egész nap folyamán semmiféle szertartás nem lesz templomunkban!

Zarándoklat indul domonkos rendi zarándokhelyekre: Bolognába, Sienába, Firenzébe és Montepulcianóba, Bertalan atya vezetésével április 17-től április 21 ig. Érdeklődni lehet Bertalan atyánál és az Escort tourist irodájában. Jelentkezési határidő: 2017. március 15.

Kérjük a kedves testvéreket, hogy személyi jövedelemadójuk 1%-val támogassák a Magyar katolikus Egyházat legkésőbb május 20-ig. A legkisebb, akár a nulla összegről szóló rendelkezés is rendkívül értékes. Az állami szervekkel való tárgyalások során hivatkozási alapot jelent az 1%-os felajánlások aránya a különböző támogatások mértékének megállapításakor. Az állam a nyilatkozók számának arányában ad kiegészítést az Egyháznak. Az is kívánatos lenne, ha a személyi jövedelemadó második 1%-val a Soproni Domonkosokért Alapítványt támogatnák. Információ található a hirdetőtáblákon és a hátsó kis asztalon, rendelkező nyilatkozat átvehető a sekrestyében.

Folyamatos szentségimádás van templomunkban. Örökimádásra is lehet jelentkezni.

Templomunk hirdetései az interneten is olvashatók a www.domonkosok.hu honlapon.

Mindezekről bővebb tájékoztatás található a hirdetőtábláinkon.