Szent István király

Hirdetések 2017. augusztus 20-án.

 

Ma a rendházunkban szükségessé vált átalakítási és felújítási munkálatokra gyűjtünk a kézi és a kijelölt perselyekben.

A Domonkos Rend Magyar Vikáriátusának kiadásában megjelent a „Domonkosok a szó emberei” című könyv. Kapható a sekrestyében.

Nagyboldogasszony napi Szűz Mária kiállítás nyílt a Liszt központ Munkácsy termében. A kiállítás megtekinthető augusztus 7-tőlk 21-ig. Részletes információk hirdetőhelyeinken találhatók.

A Szent István templom búcsújának ünnepi szentmiséje ma 9 órakor kezdődik a templom előtti téren. További részletek hirdetőhelyeinken találhatók.

24-én az esti mise gitáros mise lesz.

Regionális Katolikus Karizmatikus találkozó lesz Győrben 26-án.

Gyermekrevárókért szóló nemzeti zarándoknapra hívják az érdeklődőket 26-án. Sopron környékén is lehet csatlakozni. Bővebb információ a kapualjban található.

27-én, jövő vasárnap 17 órai kezdettel ünneplik a Bánfalvi Fekete Mária ünnepét a bánfalvi Hegyi templomban.

Augusztus 28-tól szeptember 1-ig kerül sor Érden a magyar domonkosok káptalanjára. A káptalan célja döntéseket hozni és új vezetőket választani a következő négy évre. A soproni domonkos közösség minden tagja részt vesz káptalanon. Ezért a templomunk ugyan nyitva lesz, de a templomban ilyenkor megszokott szertartások elmaradnak augusztus 28. hétfő reggeltől szeptember 1. délig. Szeptember 1-jén pénteken este fél 7-kor már lesz szentmise, és attól kezdve a megszokott miserend helyreáll. Kérjük a kedves testvérek megértését és imádságait a káptalanért.

29-én, Keresztelő Szent János vértanúságának ünnepén ünnepi szentmise lesz a Keresztelő Szent János templomban 18 órakor.

Előre hirdetjük, hogy ifjúsági szentmise indul templomunkban minden hónap első vasárnapján Taizé énekekkel. Az első (Taizé) szentmise szeptember 3-án, vasárnap este 6 órakor lesz. A további szentmisék időpontjait plakátokon és az interneten fogjuk hirdetni. {Minden fiatalt (és lélekben fiatalt) szeretettel várunk!}

Templomunk hirdetései az interneten is olvashatók a www.domonkosok.hu honlapon.

A templomunkhoz, vagy rendházunkhoz kötődő csoportokról is található információ az interneten és a kapualjban. Ha valaki csatlakozni szeretne valamelyik csoporthoz, jelentkezzen a táblázatban található helyen és időben a csoportnál..

Mindezekről bővebb tájékoztatás található a hirdetőtábláinkon.

A hét liturgikus ünnepei:

21-én, hétfőn Szent X. Piusz pápa emléknapja,

22-én, kedden a Boldogságos Szűz Márta királynő emléknapja,

23-án, szerdán Limai Szent Róza szűz emléknapja,

24-én, csütörtökön pedig Szent Bertalan apostol ünnepe lesz.