Küldetés

Főszerkesztői könyv ajánlás:

Küldetés

Világi Domonkosok Magyarországon

Dr. Iliás Lajosné Ari  vagyok , a Magyarországi Boldog Pálról nevezett budapesti világi domonkos közösség alapító tagja és vezetője. Pedagógus végzettségem van, közel húsz éven át egy általános iskola igazgatójaként dolgoztam, jelenleg közoktatási szakértői tevékenységet látok el. Orvos férjem, két felnőtt fiam van.

A könyv a Szent Domonkos Rend megalapításának nyolcszáz éves jubileuma alkalmából készült. A kiadvány betekintést enged a magyar világi domonkosok életébe, tevékenységük megismerését szolgálja. Múlt, jelen, jövő hármas egységében mutatja be a változást, a fejlődést.

 Főszerkesztőként úgy vélem, hogy a könyv jelentőségét nemcsak az áttekintés és az értékelés adja, hanem az újszerűsége is.  A maga nemében hiánypótló, hisz a témában eddig ilyen összefoglaló mű még nem jelent meg. A szerzetesrendekről, különösen azok világi ágáról általában kevés információval rendelkeznek az emberek.

 

Miért ezt a címet adtuk a kötetnek?

„Rendünk evangelizációs küldetéséből kapja egységét: a Rend világi tagjai, nővérei, és testvérei egyazon család tagjai, melynek identitása abban áll, hogy az Evangélium hirdetésére küldték őket, tanúságot téve Istenről, aki eljön, hogy találkozzon a világgal.”   (Bruno Cadore OP)

A jubileum nemcsak méltó tiszteletadás és emlékezés, hanem magunk megerősítése abban, hogy készen állunk küldetésünkre.

 

Kiknek ajánljuk ezt a könyvet?

Jó szívvel ajánljuk ezt a kiadványt a Domonkos Család tagjainak és az érdeklődőknek. Azért készült, hogy az olvasókat és a Rendben élő testvéreket még értékesebb élethez segítse…

 

A könyv megrendelhető az alábbi elérhetőségeken:

Csutoráné dr. Zillich Gitta 1146. BP. Ajtósi Dürer sor  5.sz. 3 .emelet
Tel : + 36 30 203 64 75  vezetékes : 06 1 343 07 64   e-mail: zillichgitta@gmail.com

 

Budapest, 2015. január 18
Árpád-házi Szent Margit ünnepén

Képek az albumoknál!