Örökimádás

2016. július 2-án a soproni domonkos templom rózsafüzér társulatának előadó vendége volt Justo Antonio Lofeudo atya, a Legszentebb Eucharisztia Misszionáriusai szerzetesközösség egyik alapítója, az Örökimádás apostola.

A szombat esti elővételi szentmisén koncelebrált az olasz származású 75 éves argentin pap. Következő hétvégén, július 9-én szombaton este és július 10-én vasárnap minden szentmisében ő fogja tartani a homíliát a soproni domonkos templomban.

Magyarországon 2 évvel ezelőtt Vácon már hosszabb ideig tartózkodott Justo atya, amikor abban segített, hogy beinduljon az első „igazi éjjel-nappalos” Oltáriszentség imádás. 2014. június 21-én Beer Miklós váci püspök felszentelte az első magyarországi örökimádási kápolnát Vácon, a Szent Anna templom egyik kápolnájában.

Erről itt olvashatunk: http://www.magyarkurir.hu/hirek/az-ev-minden-perceben-nyitva-all-vaci-szentsegimado-kapolna-videoval

Justo atya a szentmise után a nyitott rózsafüzér társulati összejövetelen Horváth Gábor orsolyás diák szinkron tolmácsolásával tanúságtételekkel színesített előadást tartott a szentségimádás fontosságáról, gyümölcseiről, így ébresztve mindnyájunkban kedvet és vágyat az Úrral való mélyebb és bensőségesebb kapcsolat megélése után.

Magyarországon a második helyen, Sopronban is alakul az Örökimádás, Justo atya ezért tartózkodik itt a városunkban, hogy segítsen ezt beindítani.

A Sopronban alakuló Örökimádásról érdeklődni lehet a szervezőnél: Wanhall István 06-70/5100165 

Az előadást egy jó hangulatú agapé követett, ahol lehetőség nyílt személyesen is beszélgetni az atyával és egymással.

szöveg: Patocskainé Kati világi domonkos

fotó: Pápai József OP