Választó Káptalan 2022

A magyar domonkos közösség választó káptalant tart március 14-17. között Budatétényen. A nagygyűlés alatt megválasztották az új vikáriust is, aki a következő négy évben a közösséget vezetni fogja. A testvérek döntése alapján az előző vikárius Andrzej Kostecki OP atya folytathatja elöljárói tisztségét a magyar domonkos közösségben.

Andrzej atya 1998-ban érkezett Magyarországra a lengyel tartományból. A több mint 20 éves magyarországi szolgálata alatt volt rendházi elöljáró, plébános, egyetemi lelkész és gazdasági vezető. Ezenkívül foglalkozik a Bárka Közösség vezetésével is.  Megválasztása után Andrzej atya az esti imaóra keretében letette a hitvallást a legidősebb testvér kezében, ezzel hivatalosan beiktatták hivatalába.

A káptalan vendége volt dr. Székely János megyéspüspök, aki meghívta a domonkos testvéreket Szombathelyre, hogy vezessék az egyetemi lelkészséget és a Szent II. János Pál Katolikus Szakkollégiumot.

A káptalan feladata hogy megtervezze a magyar közösség életét a következő 4 évre, és megválassza a tanácstagokat és a tisztségviselőket.

Isten áldja az új elöljárót!

Imádkozzunk a magyar domonkos misszió ügyéért.