Szünidő Istennel – domonkos gyermektábor Lengyelországban

A domonkosok által szervezett nyári tábor célja egyrészt az volt, hogy a gyermekek elmélyítsék az Istennel való személyes kapcsolatot, a vallásos szellemben való nevelést és lelki-hitbeli fejlődést (az egyház szentségeinek fontosságát megismertetni), és megismerjék a lengyel származású szüleik, nagyszüleik gyökereit, különösen a lengyel nyelv, kultúra, szokások, hagyományok, a lengyel konyha, természeti és kulturális nevezetességek bemutatása által.

A tábor másik fontos célja volt a lengyel nyelv és szokások ápolása, kölcsönös kapcsolatok és barátságok kialakítása a csoporton belül és helyi lengyel gyermekekkel.

Lengyelország déli részének megismerése a csoport az ország nyári, tengerparti városait is megismert. Helyet kaptunk Pomerani régió Władysławowoban, Paleo üdülőben június 20-tól – június 27-ig, amely igazi gyermek paradicsomnak bizonyult.

23 gyermek és 7 nevelő vett részt a táborban. A felnőttek között Andrzej Kostecki OP domonkos atya lelkivezető, a szervező rendi nővér, zenés animátorok, személyi edző: a gyermekek fizikai erőnlétének javítása (torna), valamint beszerző, fiú csoport nevelő, kapcsolattartó.

Hálásan köszönjük a Wacław Felcsák Alapítvány nagylelkű támogatását!