Csáki Attila magára öltötte a domonkos habitust

Urunk színeváltozásának ünnepén, 2023. augusztus 6-án a soproni Szent Júdás Tádé templomunkban tartott szentmise keretében Andrzej Kostecki O.P. tartományi vikárius atya rendünk ruhájába öltöztette Csáki Attila jelöltünket.

Az ünnepségen részt vettek a soproni rendház tagjain kívül a debreceni testvérek, illetve a világi domonkos család tagjai Sopronból, Győrből és Budakesziről Kőrösiné dr. Merkl Hilda, a világi közösség vezetője, valamint Attila testvér vendégei. A beöltözés közös ebéddel zárult a rendház refektóriumában a domonkos család tagjainak részvételével.

A domonkos habitus (szerzetesi ruha) fehér tunikából, bőrövből és az azon függő rózsafüzérből, skapuláréból, és csuklyából áll, melyen fekete kappát és csuklyát viselnek a domonkosok. A beöltöztetés szertartásával Attila az észak-német (teutón) provincia worms-i kolostorában 2023. augusztus 8-án beöltöztetett két jelöltjével együtt, megkezdi egyéves újoncidejét, azaz a noviciátust. Attila testvér rendi védőszentje Nagy Szent Albert püspök és egyháztanító lett.

A noviciátusnak szabályozott napirendje van. A magiszter (újoncmester) felügyeli a növendék lelki képzését, bevezeti őket a rendi szabályzat, lelkiség és rendtörténet ismereteibe. Az újoncok részt vesznek a rendház életében, az imaórákon, étkezéseken és egyéb más feladatokat is ellátnak. A noviciátus ideje alatt megismerhetik a tartomány rendházait illetve a Szent Domonkos Atyánk életéhez kapcsolódó fontos helyszíneket Franciaországban és Spanyolországban.

Istennek legyen hála az új testvérért!

Imádkozzunk sok szent magyar domonkos hivatásért.