Domonkos zarándoklat Olaszországba – meghívó

2017. április 17-21 között domonkos szentek nyomában zarándoklat indul Sopronból Bertalan atya lelki vezetésével Olaszországba, Szienába, Firenzébe és az út koronájaként  Szent Domonkos Atyánk ereklyéihez Bolognába.

Részletes program és információk a mellékletben:


1. nap Indulás a reggeli órákban autóbusszal Padovába. Felkeressük a Szent Antal bazilikát, mely Olaszország egyik legfontosabb zarándokhelye. Majd Szent Lukács ereklyéit láthatjuk a Santa Giustina bazilika megtekintése során. Érkezés az esti órákban Siena környéki szálláshelyre, vacsora.


2. nap A napot Sienában töltjük. Szinte teljes óvárosa az UNESCO Világörökség részét képezi. Láthatjuk a sienai dómot, mely sokak szerint a világ egyik legcsodálatosabb temploma. Felkeressük a város híres főterét, majd Sienai Szent Katalin szülőházát, illetve megtekintjük koponyaereklyéjét a domonkos templomban. Visszatérés a szálláshelyre, vacsora.


3. nap Reggeli után folytatjuk utunkat Toscana fővárosába, a reneszánsz fellegvárba, Firenzébe.  Felkeressük a Fra Angelico festményeiről is nevezetes Szent Márk templomot és a Santa Maria Novella templomot is: mindkettőt dominikánus szerzetesek építették. Majd pedig rövid sétát teszünk a város központjában. A nap folyamán tehetünk még – ha időnk engedi – egy rövid megállót Pratóban Ricci Szent Katalin sírjánál. Visszatérés a szálláshelyre, vacsora.

 

4. nap Reggeli a szállodában, majd utazás Montepulcianóba. A varázslatos városka másfél km hosszú főutcája számos építészeti csodával várja látogatóit. Látogatásunk során felkeressük Montepulcianói Szent Ágnes sírját a város domonkos kolostorában. Ezen a napon ünneplik a domonkos szent halálának 700. évfordulóját. Majd késő délután elbúcsúzunk Toscana festői tájaitól és Bologna felé indulunk. Vacsora és szállás Bologna körül.

 
5. nap Reggeli, majd tisztelgő látogatás Bolognában. Itt halt meg Szent Domonkos, a Prédikáló Testvérek Rendjének alapítója és Bolognához kapcsolódik Európa első egyeteme is. Szent Domonkos sírján kívül felkeressük a San Petronio Bazilikát, Olaszország egyik legnagyobb templomát is. Érkezés Sopronba az esti órákban.


Ár:  109.000,- Ft / fő           Egyágyas felár: 28.000,- Ft / fő / 4 éj


Szolgáltatások: busz Sopronból (két sofőrrel), 4 éj szállás félpanziós ellátással, BBP biztosítás

Belépők a helyszínen fizetendők! (Kb. 20,-EUR / fő)

 

Az ár minimum 38 fő esetén érvényes!

 

Lelki vezető: Szabó Bertalan OP atya, domonkos szerzetes (Sopron)

 

Jelentkezés:

Escort Tourist Utazási Iroda

9400 Sopron, Templom u. 21.

Tel: 99 / 524-514
Nyitva tartás. H – P  9:00 – 17:00h

Befizetés: jelentkezéskor 40.000,- Ft / fő, fennmaradó összeg 30 nappal indulás előtt