Örökimádás rendházunkban

Dr. Veres András győri megyéspüspök szentelte fel szombaton a soproni Aquinói Szent Tamás Örökimádás Kápolnát Sopronban. – számol be a sopronmedia.hu. A rendház felajánlásaként az egykori kegytárgybolt helyiségét adta át az Örökimádás Kápolna céljára. A Mátyás Király utcából nyíló kápolna kialakítása márciusban kezdődött amely most, elkészülte után a szombati szentmise keretében került felszentelésre Dr. Veres András győri megyéspüspök által.

6 (Medium)

fotó: Leczovics Zsolt

IMG_3143 (Medium)

fotó: Leczovics Zsolt

12 (Medium)

fotó: Leczovics Zsolt

16 (Medium)

fotó: Leczovics Zsolt

17 (Medium)

fotó: Leczovics Zsolt

20 (Medium)

fotó: Leczovics Zsolt

25 (Medium)

fotó: Leczovics Zsolt

A szervezők sok szeretettel várják azokat, akik jelentkeznének örökimádónak, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a heti 168 órából 1 órát felajánl Istennek és ezt az időt az Úr Jézussal tölti a kápolnában. Az örökimádó így azt vállalja, hogy az általa választott napon és órában, egész évben minden héten ugyanabban az időpontban megjelenik az Oltáriszentség imádására.

Érdemes tudni, hogy nem kell, hogy római katolikus legyen a jelentkező vagy aktívan templomba járjon, a fontos az adoráló felelőssége, hogy az Oltáriszentség ne maradjon őrizetlen.  Az adoráló a saját órájában megjelenik a kápolnában, ott lesz kihelyezve egy nagy füzet, amiben aláírásával igazolja, hogy megjelent.

A Szentségimádás csendes. Teljesen egyedül az Úrral valószínű csak éjszaka lehetünk ott – amely időpontokra is lehet jelentkezni – így fontos, hogy tiszteletben tartsuk a másikat. Jó tudni, hogy a kápolnában sem hangos ének, rózsafüzér, egyéb ima nem megengedett, ezen tevékenységeket magunkban, csendesen végezzük. Összefoglalva nincs kötelező folyamat, lehet imádkozni, lelki olvasmányt vinni, Szentírást olvasni.

 

A jelentkezéssel kapcsolatban bővebb információt az érdeklődők az
Aquinói Szent Tamás Örökimádás Kápolna honlapján illetve az Aquinói Szent Tamás Örökimádás Kápolna facebook oldalán
kaphatnak..

Forrás: sopronmedia.hu