A mexikói Általános Káptalan 2022

„Mexikóban a barátainknak, akik a mi házunkban látogatnak meg minket, azt mondjuk: „Üdvözlünk a Te házadban”, mindezt azért, hogy szabadon és békésen érezzék magukat”. – így köszöntötte Luis Javier Rubio O.P. testvér az érkezőket.

A mexikói Oro állam beli Tultenangoban tanácskozik 2022. július 16. és augusztus 8. között a Domonkos-rend Általános Káptalanja, amelyre a világ különböző tájain élő domonkos testvérek küldöttjei jönnek össze (diffinitorok káptalanja).

Mexikóba az egész világról érkeztek testvérek, valamint a domonkos család képviselői: klauzúrás nővérek, világi domonkosok, apostolkodó nővérek, és fiatal világiak.

A következő három hétben a káptalan résztvevői az aktuálisan az Egyház és a Rend előtt álló kihívásokról fognak tanácskozni, megpróbálva választ adni a kérdésre, hogyan élhető meg ma a domonkos karizma, és a közösségi és apostoli élet milyen elemei követelnek megerősítést vagy átalakítást.

Az Általános Káptalan a legfelsőbb hatalommal bíró döntéshozó szervezet a Domonkos-rendben. Három évente ül össze kilenc éves ciklusban, ami azt jelenti, hogy a mostanihoz hasonló összetételű káptalan 9 évvel ezelőtt találkozott. A legutóbbi Általános Káptalanon 2019-ben Wietnámban a testvérek megválasztották az új rendi mestert, Gerald Francisco Timoner testvér személyében. Három év múlva az Általános Káptalanon az egyes tartományok tartományfőnökei fognak részt venni, majd hat év múlva újra generálist választ a rend.

Imádkozzunk együtt a mostani Káptalanért és az egész világon apostolkodó domonkos családért!