Világiak találkozója és fogadalomtétele

2015. január 17-én szombaton Budapesten tartottuk a Világi Domonkos Közösségek Országos Találkozóját, fogadalomtétellel és könyvbemutatóval. Szabó Bertalan promotorunk prédikációjában Szent Margit ünnepéhez kapcsolódóan Margit útjának 3 állomásáról elmélkedett:

1. Klissza vára- újrakezdés kegyelme, amit mindenki megkap,akár nap mint nap 

2. Veszprém- nevelés és annak hatása, az olyan nevelésé, amely kiállja az idők próbáját

3. Nyulak szigete- Isten ránk vonatkozó akaratának alázatos elfogadása és beteljesítése

feltéve mindnyájunk számára a kérdést, hogy Szent Margit életének ezen állomásai mennyire segítenek bennünket igazi domonkosként gondolkodni és élni.

Ezután következett az ünnepélyes fogadalomtétel, ahol három testvérünk, Kovács Ernőné Kirnbauer Zsuzsanna Villana (Sopron), Forray Ferencné Anna Katalin (Pécs) és Bogdán Réka Katalin (Budapest) tett 3 évre szóló egyszerű ígéretet.

A szentmise után a világi domonkosokról készült Küldetés c. könyv bemutatójára került sor. Először Barna Máté vikárius atya emelte ki a könyv megjelenésének nagy jelentőségét, aktualitását a jövő évi 800 éves jubileumra való készületben, és a világi domonkosok nagy létszámát hazánkban. Dr Iliás Lajosné Ari főszerkesztő és a budapesti közösségek tagjai közös összefogásából a jövő számára történelmet írtak, bemutatva egyben a Domonkos Rend folytonosságát is.

Majd Bertalan atya a Szó elrepül, az írás elmarad latin mondással támasztotta alá azon örömét, hogy ez a könyv megszületett.

Végül a könyv készítői köszönték meg Istennek és egymásnak a közös, áldozatos munkát.

További képek az albumoknál!

Patocskainé Katalin